Nie przegap Promocji oraz wyprzedaży nawet do 70%
Preparat do dezynfekcji rąk 25ml 10 szt
Opis
ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY Nie wymaga spłukiwania wodą Łagodny dla skóry rąk Nie zawiera barwników i substancji zapachowych ZASTOSOWANIE Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia. Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych. SPOSÓB UŻYCIA DEZYNFEKCJA RĄK Pobrać około 2 ml produktu, następnie wcierać w ręce przez około 30 sekund, czynność powtórzyć dwukrotnie. Pozostawić ręce do wyschnięcia. Nie wycierać rąk. Nie spłukiwać wodą. DEZYNFEKCJA PPOWIERZCHNI Spryskać powierzchnie, pozostawić na około 1 minutę. SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002 Działanie bakteriobójcze wg. PN-EN 1276:2010 Działanie wirusobójcze PN-EN 14476:2007 Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002 WAŻNE SKŁADNIKI Substancja czynna: Alcohol Denat, Aqua, Glycerine. WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNE Gęstość przy 20˚C, g/cm³: 0,84 ± 0.5 pH produktu (10g/l): 5.5 ± 0.5 Zdolność pianotwórcza: Niska Termin ważności: 36 mies. Temperatura zamarzania: < -40°C MAGAZYNOWANIE Magazynować z dala od niskich temperatur oraz bezpośrednich źródeł nasłonecznienia, w temperaturze: od 5 do 35˚C. Pojemniki muszą posiadać oryginalne zamknięcia i etykiety. Pojemniki z produktem chronić przed dostępem osób nieupoważnionych. BIODEGRADOWALNOŚĆ Zawarte w produkcie związki powierzchniowo czynne spełniają kryteria biodegradowalności zgodnie z Rozporządzeniem WE 648/2004 dotyczącym detergentów. INFORMACJE DODATKOWE Produkt do zastosowania profesjonalnego w przemyśle spożywczym, rolnictwie i kuchniach zbiorowego żywienia, obiektach publicznych i przemysłowych. Dalsze informacje i instrukcje bezpieczeństwa zamieszczono na etykiecie i karcie charakterystyki produktu.